Sałatka wiosenna z lekkim sosem majonezowo – śmietanowym

 salatka wiosenna z lekkim sosem majonezowym www

  • 1/2 sałaty włoskiej
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 2 pomidory
  • 1 papryka żółta
  • 1papryka czerwona
  • 2 garści pestek z dyni
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 mała śmietana ekologiczna
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól i pieprz do smaku

 

  1. Warzywa myjemy
  2. Sałatę włoską dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski
  3. Dodajemy szpinak i pokrojone w ćwiartki pomidory oraz w paseczki papryki
  4. Pestki z dyni prażymy na patelni, aż się lekko zarumienią
  5. Majonez oraz śmietaną łączymy i ubijamy. Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy do smaku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.