Babka ziemniaczana z Podlasia, najlepsza

babka ziemniaczana www

 

 

  • 2 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka sojośmietany (albo śmietany ekologicznej)
  • 1 czubata łyżka mąki z cieciorki

 

 

  1. Ziemniaki i cebulę obieramy, tarkujemy, odlewamy wodę
  2. Dodajemy pozostałe składniki, mieszkamy i wykładamy do formy
  3. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni C, przez ok. 60 minut


Poszukiwanie smaku – kuchnia podlaska, kuchnia kultur i regionów

Poszukiwanie smaku – kuchnia podlaska, kuchnia kultur i regionów

3 thoughts on “Babka ziemniaczana z Podlasia, najlepsza

  • Wrzesień 27, 2016 at 8:44 am
    Permalink

    Świetny przepis! Właśnie takie regionalne smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie https://e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)

    Reply
    • Październik 21, 2016 at 3:46 pm
      Permalink

      Jaka szkoda, że nie zdążyłam. Dziękuję za zaproszenie.

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.