Muffinki z daktylami i olejem arganowym bioplanet

mufinki bioplanet

 

  • 2 jajka
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1/2 kostki masła
  • 220 g mąki ryżowej pełnoziarnistej
  • 1 banan
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 garści orzechów nerkowca
  • 2 łyżeczki wina czerwonego (niestety nie miałam cytryny)
  • 6 daktyli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 kostka czekolady słodzonej stewią

 

  • olej arganowy do doprawiania (ok. 3-4 łyżeczki)

 

 

  1. Jajka ubijamy na puch z ksylitolem
  2. Dodajemy rozpuszczone masło, mąkę ryżową, zblendowanego banana i orzechy nerkowca, sodę, wino, pokrojone daktyle
  3. Mieszamy i wkładamy do form mufinkowych
  4. Oprószamy górę mufinek starkowaną czekoladą, cynamonem i olejem arganowym
  5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez ok. 12 minut

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.