Malinowe serniczki

malinowe serniczki www

kruchy spód

  • 0,25 l płatków owsianych
  • 0,2 l mąki gryczanej
  • 0,2 l mąki ryżowej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • szczypta imbiru
  • 0,1 l ksylitolu
  • 2 jajka
  • 100 g zimnego masła

masa sernikowa

  • 2 jajka
  • 0,15 l mąki ryżowej
  • ok. 0,5 kg sera tłustego ekologicznego
  • 2 śmietany
  • 1 kg malin
  • 6 łyżek czubatych ksylitolu
  1. Płatki owsiane blendujemy
  2. Do płatków dodajemy mąki, sodę, sól, imbir, cukier, jajka i masło
  3. Wszystkie składniki mieszamy rękami
  4. Ciasto układamy na spodzie foremek mufinkowych, ubijając je nieco
  5. Foremki odstawiamy na 15 minut do lodówki
  6. Ser, jajka, mąkę, śmietanę, maliny i ksylitol blendujemy
  7. Masę sernikową wykładamy na schłodzony w lodówce spód
  8. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, przez ok. 30 minut

UWAGA!

Masa sernikowa bez jajek i mąki – doskonale sprawdzi się jako przekąska, lub drugie śniadanie… jest … perfekcyjnie pyszna na surowo.

malinowe serniczki 2 www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.