Zapiekana cielęcina w pomidorowo-szczypiorkowej skorupce

cielecina zapiekana www

 

1 kg cielęciny

1 jajko

3 łyżki oleju kokosowego

sól i pieprz do smaku

1 pęczek szczypiorku

1 puszka pomidorów petali

6 czybatych łyżek nerkowca

  1. Cielęcinę dzielimy na kawałki (jak na kotlety schabowe)
  2. Nerkowca blendujemy
  3. Szczypiorek myjemy i szatkujemy
  4. Jajko mieszamy z nerkowcem, szczypiorkiem, pomidorami, olejem kokosowym, solą i pieprzem
  5. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy marynatą
  6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, przez ok. 40-45 minut

One thought on “Zapiekana cielęcina w pomidorowo-szczypiorkowej skorupce

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.