Ryż w ziołach z orzechami nerkowca

ryz w ziolach z orzechami www

 

  • 250 g ryżu brązowego
  • 1 litr bulionu (ewentualnie wody)
  • 2 łyżki cebuli suszonej
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 1 natka pietruszki
  • 1 garść świeżej bazylii
  • sok z 1/2 cytryny
  1. Ryż wraz z suszoną cebulą gotujemy w bulionie według opisu na opakowaniu
  2. Orzechy, natkę, bazylię i sok blendujemy
  3. Gdy ryż będzie ugotowany, dodajemy zblendowaną masę i podgrzewamy ok. 2-3 minuty. Tak tylko, by wszystko było ciepłe

One thought on “Ryż w ziołach z orzechami nerkowca

  • Sierpień 24, 2016 at 9:38 am
    Permalink

    Świetny pomysł na wykorzystanie jakże cennych orzechów nerkowca, a tym samym poprawienie smaku potrawy. Orzechy nerkowca wprost uwielbiam, a przy tym poprawiają one wygląd włosów, skóry i paznokci…oraz leczą!

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.