Pasztet z pestek z dyni i suszonych pomidorów

pasztet z pestek dyni

5 łyżek chia,

1,5 szkl. gorącej wody,

2 filiżanki suszonych słońcem pomidorów,

2 filiżanki pestek dyni,

1/2 filiżanki oleju kokosowego (rozpuszczony),

1 cebula,

sok2 z 1/cytryny,

1 łyżeczka bazylii,

pieprz i sól do smaku.

Chia moczymy w wodzie, przez minimum 30 minut.

Cebulę szatkujemy i prażymy na patelni.

Wszystkie pozostałe składniki blendujemy i/lub łączymy i mieszamy dokładnie.

Wyściełamy płaską blaszkę papierem do pieczenia.

Masę rozkładamy na blaszce.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C, bez termoobiegu i pieczemy 20 minut.

Rewelacyjnie smakuje z chlebem i majonezem.

Do przygotowania tego i wielu innych dań z mego bloga możesz użyć produktów ze sklepu ekologicznego ekozdrowie.net, a jeśli weźmiesz udział w moim konkursie z mega nagrodami na Miss Babeczki 2015, Eko Zdrowie da Ci 15% zniżkę na hasło „żyję eko”!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.