Pasztet z nerkowca i pasternaku

pasztet z nerkowca-int

200 g nerkowca

100 g pestek ze słonecznika

350 g pasternaku

3 marchewki

3 cebulki

100 g cieciorki

1 puszka pomidorów

1 czubata łyżka ekologicznej przyprawy do dań z fasoli, soi, soczewicy (dary natury)

2 jajka

2 papryczki chili

1. Pestki ze słonecznika prażymy na patelni

2. Cieciorkę gotujemy 20 minut razem z pomidorami z puszki (uzupełniamy wodą jeśli cieciorka nie jest zakryta).

3. Nad garnkiem z cieciorą ustawiamy garnek do gotowania na parze, po 20 minitach, w którym gotujemy pasternak, marchew i cebulę

4. Narkowca, pasternak, marchew, cebulę i cieciorkę z pomidorami blendujemy razem. Dodajemy też pestki ze słonecznika i przyprawy.

5. Dorzucamy jajka i pokrojone drobno papryczki chili

6. Wszystko dokładnie mieszamy.

7. Piekarnik angrzewamy do 180 stopni C, z włączonym termoobiegiem.

8. Masę wykładamy do formy i pieczemy przez ok. 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.