Pasta kanapkowa barbecue

pasta kanapkowa barbecue

 

 

 

  • 4 pomidory
  • 2 papryki
  • 2 małe cebule
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżki papryki ostrej
  • 2 łyżki cebuli suszonej
  • 4 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka sosu tamari
  • 3 łyżki ksylitolu

 

  • 1 łyżka agaru

 

  1. Warzywa myjemy, dzielimy na cząstki i gotujemy (bez wody) ok. 10 minut, pod przykryciem
  2. Blendujemy, dodajemy pozostałe składniki (oprócz agaru) i gotujemy już bez przykrycia, by odparować wodę przez ok. 10 minut
  3. Na koniec gotowania dodajemy agar, mieszamy, gotujemy jeszcze minutę i wylewamy do foremek
  4. Gdy masa ostygnie, wstawiamy ją do lodówki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.