Makaron z sosem śmietanowo-pomidorowo-jajecznym

makaron

  •  1 opakowanie makaronu bezglutenowego
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 5 łyżek czubatych nerkowca
  • 2 jajka
  • 1 śmietana eko
  • 3 łyżki bazylii suszonej
  • sok z 1 cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem (oczywiśćie Darów Natury)

 

 

  1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu
  2. Cebule obieramy, myjemy, szatkujemy i wrzucamy na woka
  3. Pomidory, myjemy, kroimy na kawałki, wrzucamy do woka i gotujemy aż puści sok
  4. Blendujemy nerkowca, jajka, śmietanę, sok z cytryny i łączymy z warzywami na woku – gotujemy aż straci smak surowizny jajka, ok. 10 minut
  5. Zdejmujemy sos z ognia, posypujemy bazylią, solą i pieprzem, mieszamy, dodajemy makaron i podajemy
  6. Przed podaniem możemy przyprawić jeszcze przyprawą pomidorowo-bazyliową z czosnkiem

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.