Makaron w sosie pistacjowo – pieczarkowym, szybkie i pyszne danie

makaron z pistacjowym www

 

  • 100 g pistacji
  • 1 garść mięty świeżej
  • 1 łyżka bazylii suszonej
  • 1/3 filiżanki oliwy z oliwek
  • 2 garści roszponki
  • 5 pomidorów suszonych
  • 4 pomidory z puszki

 

  • makaron bezglutenowy (w naszym przypadku całe opakowanie)

 

  • 5-6 pieczarek
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1 opakowanie sojośmietany

 

 

  1. Pistacje, mięte, bazylię, oliwę, roszponkę, suszone pomidory i pomidory z puszki blendujemy
  2. Makaron gotujemy według informacji na opakowaniu
  3. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w talarki i prażymy na oleju kokosowym w woku
  4. Dodajemy zblendowane składniki i mieszamy
  5. Sojośmietanę ubijamy i dodajemy do pozostałych składników, wszystko mieszamy i podgrzewamy
  6. Dodajemy makaron, mieszamy i podajemy z jedną z sałatek lub surówek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.