Zupa selerowa z kminkiem

zupa selerowa z kminkiem www

  • 3 litry wody
  • 6 cebul
  • 4 ogromne selery
  • 1 całe opakowanie selera naciowego
  • 6 liści laurowych
  • 8 ziaren pieprzu
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 5 ziaren jałowca
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki kminku

 

  1. Zagotowujemy wodę z przyprawami
  2. Cebulę i selery myjemy, obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru najpierw cebulę, a jak woda się znów zagotuje – selera
  3. Seler naciowy myjemy, szatkujemy i dodajemy do wywaru
  4. Prażymy na patelni kminek (przez ok. 4-5 minut) i dodajemy do zupy
  5. Wszystko zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.