Warzywa na parze w sosie żółtym

warzywa na parze w sosie zoltym

  • 1/2 kalafiora
  • 1/2 brokułów

sos

  • 1 łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki imbiru (albo kawałek świeżego, potarkowanego imbiru)
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 1/2 cebuli
  1. Kalafiora i brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze, aż zmiękną
  2. Cebulę smażymy na oleju kokosowym
  3. Dodajemy esencję z ugotowanych na parze warzyw – 2 czerpaki do zupy
  4. Zagotowujemy, aż do wrzenia
  5. Dodajemy przyprawy
  6. Podgrzewamy jeszcze 5 minut
  7. Warzywa podajemy polane sosem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.