Pierś kaczki pieczona, faszerowana pietruszką i cebulą

piers kaczki pieczona www 2

 

 

 

  • 2 piersi kaczki
  • 1 natka pietruszki
  • 4 cebule
  • olej kokosowy do wysmarowania formy
  • 0,25 l ciepłej, przegotowanej wody

 

  1. Skórę na mięsie wykrajamy nożykiem – uwaga zostawiamy końcówkę, tak by trzymała się mięsa
  2. Natkę pietruszki dokładnie myjemy
  3. Cebule obieramy i kroimy na prążki
  4. Układamy na mięsie (na każdym kawałku) po gałązce natki oraz kawałku cebuli i przykrywamy kaczą skórką
  5. Układamy piersi w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem kokosowym i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni C, bez termoobiegu, przez 15 minut
  6. Po tym czasie, dolewamy wodę, pozostałą cebulę i pietruszkę
  7. Pieczemy przez ok. 35 minut

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.