Pasztet z pestek dyni

pasztet z pestek dyni www

  • 6 łyżek chia x 9 łyżek = 54 łyżki wody
  • 2 filiżanki pestek słonecznika
  • 2 filiżanki pestek dyni
  • 1/2 filiżanki oleju kokosowego (rozpuszczony)
  • 1/2 filiżanki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 filiżanka wody
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • pieprz i sól do smaku
  1. Chia moczymy w wodzie, przez minimum 30 minut
  2. Wszystkie pozostałe składniki blendujemy i mieszamy dokładnie
  3. Wyściełamy płaską blaszkę papierem do pieczenia
  4. Masę rozkładamy na blaszce
  5. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C, bez termoobiegu i pieczemy 20 minut
  6. Rewelacyjnie smakuje z chlebem i majonezem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.