Konfitura z cytryny i limonki

konfitura z cytryny i limonki amonem www

  • 3 cytryny
  • 2 limonki
  • 1 saszetka ksylitolu
  • 1 łyżka cynamonu
  1. Cytryny i limonki parzymy wrzątkiem, myjemy (szorujemy), jeszcze raz parzymy wrzątkiem, dzielimy na kawałki (możemy też zblendować)
  2. Owoce przekładamy do garnka
  3. Dodajemy ksylitol i gotujemy ok. 40- 45 minut (jeśli owoce są zblendowane)
  4. Na koniec dodajemy cynamon i mieszamy
  5. Przekładamy do słoiczków, nagrzanych w piekarniku
  6. Dżem z cynamonem idealnie nadaje się do naleśników. Dżem bez cynamonu do sosów

2 thoughts on “Konfitura z cytryny i limonki

  • Styczeń 29, 2016 at 8:58 pm
    Permalink

    Co to znaczy „saszetka” ksylitolu?

    Reply
    • Styczeń 30, 2016 at 4:13 pm
      Permalink

      Ooooo – 250 g :)

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.