Gęsie udko z cytryną i cynamonem

gesie udko z cytryna i cynamonem www

  • 2 gęsie udka
  • 2 cytryny
  • 1 laska cynamonu
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  1. Rozmaryn, rymianek, sól i pieprz łączymy i nacieramy nimi udka
  2. Gęś układamy w naczyniu żaroodpornym
  3. Cytrynę myjemy (a w zasadzie szorujemy) i kroimy na ćwiartki
  4. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w piórka
  5. Gęś obkładamy cytryną i cebulą. Wkładamy też połamaną laskę cynamonu
  6. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180ºC (z termoobiegiem) przez ok. 2 – 2.5 godziny

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.