Ciasto bezglutenowe z rabarbarem

ciasto bezglutenowe z rabarbarem www

  • 5 łodyg rabarbaru
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki masła
  • 100 g mąki ryżowej
  • 50 g masła
  • 100 g ksylitolu (można więcej)
  • 60 g mąki migdałowej
  • 4 jajka
  • 1 śmietana
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

 

  1. Rabarbar obieramy, myjemy i dzielimy na pół (wzdłuż), skrapiamy sokiem z cytryny i prażymy je na patelni na maśle do miękkości
  2. Układamy rabarbar w wyłożonej papierem formie do pieczenia
  3. Masło rozpuszczamy na małym ogniu
  4. Mąki, masło, ksylitol, jajka, sodę i śmietanę mieszamy – masę wykładamy na rabarbar w formie
  5. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez ok. 30 minut

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.