Blok kakaowy z przepiśnika babci – doskonały nie tylko na górskie wypady

blok www 2

 

  • 1 kostka masła
  • 200 g ksylitolu
  • 40 g kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki agaru
  • 1 budyń ekologiczny, bezglutenowy, czekoladowy
  • 3 garści bio groszku owsianego
  • 30 g jagód goi
  • 2 garści migdałów
  1. Kostkę masła rozpuszczamy w rondelku, razem z ksylitolem – często mieszamy
  2. Dodajemy kakao i mieszamy
  3. Dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy
  4. Dodajemy budyń i agar
  5. Wszystko dokładnie mieszamy
  6. Po ok. 5-6 minutach, gdy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i dodajemy groszek, goję i zblendowane na drobno migdały. Wszystko dokładnie mieszamy
  7. Formę do bloku wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
  8. Blok wstawiamy na całą noc do lodówki, by zastygł

blok www

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.