Babeczki z kremem cytrynowym

babeczki z kremem cytrynowym

 

  • 4 cytryny
  • 3 jajka
  • szklanka ksylitolu
  • 6 łyżek zimnego masła
  1. Cytryny należy sparzyć i porządnie wyszorować szczotką
  2. Z 2 cytryny ścieramy skórkę
  3. Wszystkie cytryny wyciskamy
  4. Jajka ubijamy z ksylitolem
  5. Dodajemy skórkę z cytryny, sok z cytryny i masło
  6. Blendujemy – nie przejmujcie się małymi grudeczkami, to tylko wygląda jakby się zważyło
  7. Miskę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą – blendujcie od czasu do czasu
  8. Taka kąpiel wodna trwa ok. 45 minut. Mniej więcej w tym czasie krem będzie już na tyle gęsty, by go przestudzić i wstawić do lodówki, by jeszcze bardziej zgęstniał
  9. Krem można podawać w cieście jaglano-gryczanym w formie małych babeczek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.